Øvrige projekter

Bibliotekstilbud til i alt næsten 6000 skolebørn

Kenya Book Box Project går ud på, at finde en måde at skaffe et bibliotekstilbud til fattige kenyanske børn  Grundideen vi arbejder med er, at involvere skoler for der igennem at nå børnene. Hver mini-bibliotek består af bogkasser med i alt 400 frilæsningsbøger. Bøgerne bliver købt i Nairobi.  Det er Afrikanske bøger skrevet af afrikanske forfattere, således at historierne afspejler en virkelighed, børnene kan forholde sig til. Bøger bliver indkøbt både på swahili og engelsk og fordelt på flere niveauer.

2008

blev de første bogkasser etableret på 4 skoler. Alle skoler, lærere og børn udtrykte stor glæde for bogkasserne.  Bøgerne var blevet meget flittigt læst, lærerne kunne mærke en betydelig fremgang i både læsning, stavning og ordforråd. Een skole havde af egen drift købt flere frilæsningbøger til bogkassen.

2010-2014

Der blev etableret 7 små skolebiblioteker hver med ca 400 bøger.  Bøgerne bliver flittigt brugt ude på skolerne.

2014.

Projektet har etableret et minibibliotek på NLAI´s skole i Nakuru og her bruges bøgerne flittigt.

2015

Der  blev etableret et  mini-børnebibliotek i et område af slumbyen Kibera i Nairobi. Vi arbejder her sammen med en etableret kvindegruppe der bor i området.  Power Women Group, Kibera, Her melder de tilbage at områdets børn nu får højere karakterer i skolen i både engelsk og swahili og i læsning.

2016

Der blev etableret et mini-skolebibliotek på Bethel School og Children Center i Kibera.  Vi har fin kontakt med skolen, der bruger bøgerne flittigt.

2017

Kibera besøges og der købes lidt flere bøger.

2018

Kibera besøges igen. Lærerne får undervisning i Dialogisk Læsning og der suppleres med flere bøger

Cheptigit Primary School, i samarbejde med foreningen cheptigit.dk fra Fyn, etableres et lille skolebibliotek med 400 bøger. Lærerne og forældrene undervises i Dialogisk Læsning. Der påbegyndes også et voksenbibliotek på skolen.

2020
St. Michael School i Kibera.  Denne skole har både primary og secondary school og vi etablerede et skolebibliotek for begge afdelinger med 400 bøger, herunder 6 klassesæt af 15 bøger af hver, til de store børn.  Amani Kibera Library får et klassesæt på 20 bøger til udlån til det store elever. Tuungani School, Kibera får en lille bibliotekskasse med 58 bøger.  Lærerne får alle steder undervisning i Dialogisk læsning.  

De kenyanske skoler der modtaget små skolebibliotek er

TIWI PRIMARY SCHOOL, UKUNDA TIWI BAPTIST PRIMARY SCHOOL, UKUNDA

MWALIGULU PRIMARY SCHOOL, UKUNDA

KIRUDI PRIMARY SCHOOL, UKUNDA

GALU PRIMARY SCHOOL, UKUNDA

BOYANI PRIMARY SCHOOL, UKUNDA

Bethel School, Kibera

New Life Africa School, Nakuru

Cheptigit Primary School,  Kaptagat